zavarovanje za hrvaško

Tudi za dopust na Hrvaškem si je treba urediti posebno zavarovanje

Category Storitve, Zdravje

Vsi vemo, da nesreča nikoli ne počiva, torej se moramo zavedati, da tudi med dopustom ne. Velikokrat se namreč zgodi, da ljudje za dopust v bolj oddaljenih krajih preverijo, kako je z zdravstvenimi storitvami, kaj morajo narediti, da bodo imeli dostop do teh storitev brezplačen, kar je sicer super. Vendar, zakaj pa je Hrvaška drugačna oz. drugače povedano, zakaj se zavarovanje za dopust na Hrvaškem tretira povsem drugače, torej kot da bomo imeli pa tam kar vse brezplačno, pa čeprav zavarovanje za Hrvaško ni v celoti urejeno?

Logika je povsem napačna, saj je edina razlika, da modra kartica pokrije en del storitev, kar je več od tega, pa nikakor ne. Zato vam vsekakor toplo priporočam, da si povsem enako uredite tudi zavarovanje za dopust na Hrvaškem, ker zavarovanje za Hrvaško, ki jo nudi ZZZS z modro kartico, nikakor ne pokriva vseh storitev in kaj hitro se vam lahko zgodi, da boste morali pustiti čez mejo nekaj zelencev, ker pač niste imeli urejeno zavarovanje za Hrvaško tako, kot je treba.
Za nesrečo namreč niti ni nujno, da ste sami krivi. Lahko pride do prometne nesreče, ki jo je povzročilo drugo vozilo. Na urgenci vas sicer bodo oskrbeli, vendar boste morali kljub temu morda kaj še sami doplačati. Da o možnosti poškodbe otroka raje ne govorim, saj se verjetnost res izredno poveča. Zato se res ne igrajte s svojim premoženjem in si uredite zavarovanje za Hrvaško tako, kot zavarovanje za Hrvaško mora biti urejeno.