S koristnimi vajami proti bolečinami v hrbtu

Category Šport

vaje za hrbtne mišiceVerjetno se je prav vsak od vas že vsaj enkrat v življenju srečal z neprijetnimi bolečinami v hrbtu. Do take bolečine lahko pride zaradi premalo gibanja, dolgotrajnega sedenja, preveč psihičnega bremena ter podobno. Ravno zato vam mnogi strokovnjaki svetujejo, da vsaj 10 minut na dan izvajate vaje za krepitev hrbtnih mišic.

V nadaljevanju vam predstavljamo tri najbolj učinkovite vaje za krepitev hrbtnih mišic. Take vaje lahko izvajate prav vsak dan.

Vaja številka 1

Pri tej vaji morate sedeti povsem vzravnano. Z desno dlanjo se dotaknite čela. Vanjo nato potisnite glavo, ne da bi jo pri tem premaknili. Za hip zadržite napetost in počasi sprosite. Vajo lahko ponovite najmanj 12-krat.

Vaja številka 2

Postavite se pred stol. Svojo desno nogo z nartom postavite na sedalo. Nogo, na kateri stojite, čim bolj pokrčite. Vrnite se v začetni položaj. Z vsako nogo to ponovite vsaj 10-krat.

Vaja številka 3

Pri tej vaji se boste morali uleči. V ležečem položaju boste morali nato rahlo pokrčiti kolena in iztegniti roke. Noge izmenjaje čim bolj zasukajte v levo in desno. Z vsako stranjo ponovite to vsaj 10-krat.

Dosledno in redno izvajanje vaje za krepitev hrbtnih mišic

Če boste zgoraj navedene vaje izvajali prav vsak dan in to zelo dosledno ter natančno, potem ne boste imeli nikakršnih težav z bolečinami v hrbtu. Pomena vaj se večina od ljudi, ki se s takimi težavami še niso srečali, se še vedno zaveda premalo ljudi. Šele ko nastopijo težave, se večina od nas loti iskanja najbolj enostavne in hitre rešitve. To so vsekakor tudi vaje za krepitev hrbtnih mišic. Vi pa že preventivno poskrbite za to, da se z občutki bolečine v hrbtu ter na podobnih predelih sploh ne boste srečevali.

Tovrstne vaje se nahajajo tudi na spletu ali pa za njih poprosite vašega zdravnika, ki vam jih bo z veseljem predstavil in morda celo tudi demonstriral.