chia semena uporaba

Uporaba chia semen je zelo raznolika

Category Zdravje

Ko hodimo po trgovinah, vse pogosteje naletimo na police, kjer se nahaja zdrava prehrana, zelo pogosto v obliki semen. Tudi spletne trgovine ponujajo na svojih prodajnih policah zdravo prehrano, v zadnjem času so med najbolj priljubljeni izdelki t. i. chia semena. Chia semena so semena, ki so sicer na prvi pogled zelo majhna, a v resnici imajo tako moč, da ne bi mogli verjeti, če jih tudi sami ne bi poizkusili. Chia semena uporaba je znano dejstvo, ki si ga lahko preberemo tudi na spletni strani prodajalne Malinca.si. Uporabnost chia semen namreč ne pozna meja.

Chia semena vrste veljajo za enega najboljših virov omega-3 maščobnih kislin, ki prispevajo k vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi. Chia semena imajo visoko vsebnost beljakovin, ki prispevajo k vzdrževanju in povečanju mišične mase ter k ohranjanju zdravih kosti. Če semena namočimo v tekočino, tvorijo poseben gel, saj vsebujejo veliko prehranskih vlaknin.

Chia semena uporaba res ne pozna meja. Chia semena namreč delujejo tudi lepotno, saj krepijo lase in tudi čistijo našo kožo.
Torej, če želimo, da se kvaliteta našega življenja poveča in da se začnemo zdravo prehranjevati, potem je pametno, da posežemo po semenih. Chia semena so med semeni trenutno torej najbolj priljubljena in najbolj enostavna za uporabo. Tudi kupimo jih lahko na vsakem koraku in cena je dostopna prav za vsakogar izmed nas. Že po zelo kratkem času njihove uporabe bomo ugotovili, da semena zelo dobro vplivajo tudi na naše počutje.