mandljevo olje

Uporabimo mandljevo olje in naša koža nam bo hvaležna

Category Lepota

Ste tudi vi ljubitelji naravne kozmetike in iščete nekaj, kar bi vašo kožo dodobra nahranilo? Če vas torej zanimajo tovrstni izdelki, je mandljevo olje morda ravno to, kar iščete, saj s svojimi vsestranskimi in zdravilnimi lastnostmi čudovito vpliva na našo kožo. Imenitno pa je tudi, da zato, ker je mandljevo olje popolnoma naravno, ga je možno ne samo nanesti na kožo, ampak tudi ni nič narobe, če ga po nesreči ali pa z namenom zaužijemo. V Angliji se namreč mandljevo olje uporablja za  kuharske namene že vrsto let in zdaj vedno več tudi drugod po svetu.


Kaj torej mandljevo olje naredi za našo kožo in kje še se ga uporablja?

Kot sedaj vemo, je mandljevo olje izjemno zdravilno in negovalno. Iz tega namena pa se ga uporablja tudi v naravnih medicinskih praksah kot so aromaterapije ali pa masaže, če naštejemo par takih primerov. Učinek, ki ga ima mandljevo olje na kožo, pa je predvsem zmehčanje in obnavljanje suhe, razdražene ali pa razpokane kože. Z nanosom tega olja na kožo namreč dodamo masten sloj, ki kožo pomirja in tudi preprečuje vpijanje ali prodiranje kakršnih koli škodljivih dejavnikov. Tako kot kakšna druga olja, se tudi mandljevo olje lahko uporablja ne samo za zunanje zdravljene ali kozmetične namene, ampak tudi za zdravljenje drugih obolenj.

Na primer mandljevo olje se ponekod uporablja celo proti rakavim obolenjem, znan pa je tudi po tem, da tako rekoč naravno znižuje raven neželenih maščob, katere se nahajajo v krvnem pretoku. Jasno je torej, da je mandljevo olje izjemno uporabno na vseh morebitnih področjih lepote, nege ali pa celo naravnega zdravstva, zato se ga tudi vedno več uporablja. Pomembno je poudariti seveda, da je še vedno dobro kupovati to olje od tistih proizvajalcev, ki pridelujejo olje na naraven organski način, saj si le tako zares zagotovimo, da bomo dobili čist in naraven produkt, katerega bomo lahko brez skrbi ali uživali ali pa uporabljali za blaženje kože.