Najem strežnika

Najem strežnika za prihodnost

Category Storitve

Gostovanje je postalo nujen pripomoček za vse start-upe, posameznike, kot tudi že ustanovljena podjetja. Ne glede na to ali lansiramo svoj novi projekt na globalni ravni ali pa samo z prijatelji želimo igrati najnovejše računalniške igre, je najem strežnika en izmed korakov k naši prepoznavnosti.

Veliko spletnih strani danes uporablja velike podatkovne zbirke, ki so polne slik, tabel in avdio/video datotek in spletni strežniki lahko prebavljajo take velike količine informacij brez težav. To nam seveda tudi močno zmanjša stroške našega podjetja, ker ne rabimo posebnih sob in dodatne opreme, če bi imeli svoj strežnik.

Poceni in fleksibilno

Najem strežnika je po navadi izjemno ugoden, saj lahko osnovne strežnike, ki so dovolj dobri za mnogo različnih spletnih aktivnosti, kot so prodaja preko interneta, bloganje ali igranje iger dobimo že za nekaj evrov naročnine na mesec.

Seveda je hitrost in oprema, ki poganja strežnik zelo pomembna: strežnik je tako hiter, kot njegov najpočasnejši člen. Tako, da če imamo veliko obiska na strani rabimo močnejši procesor in tudi hitrejše diske (najbolje SSD diske). Ampak tako seveda tudi narašča strošek najemnine, ki pa je skoraj v vsakem primeru in glede na to kaj delamo, izjemno ugoden.

Strežniki za vsaka nalogo

Poznamo različne vrste strežnikov, ki so namenjeni za različne tipe gostovanj. Nekateri strežniki so mišljeni samo za e-pošto, drugi samo za določene aplikacije ali trgovanje. V vsakem primeru vedno obstajajo rešitve za različne potrebe, ki pa jih 3 najbolj pogoste vrste strežnikov rešujejo: namenski strežnik, virtualni strežnik in strežnik v oblaku.

Najem strežnika nam omogoči veliko opcij med različnimi vrstami načina gostovanje. Prvi so namenski strežniki, ki so visoko zmogljivi in primerni za majhne, srednje in tudi velike projekte podjetij in organizacij. Vedno bolj popularni so virtualni strežniki namenjeni e-pošti, spletni prodaji ali za bloganje in tretji so strežniki v oblaku. Zadnji so mišljeni za hitre spremembe, kot so sezonske prodaje so pa tudi najbolj varni, saj je skoraj nemogoče, da bi imeli težave s strojno opremo.

Najem strežnika zajema vprašanja kot so: koliko prostora rabimo, kakšen promet pričakujemo in koliko hitrosti potrebujemo. Tukaj lahko izpostavimo strežnike v oblaku, saj lahko kadarkoli povečamo ali zmanjšamo prostor, ki ga potrebujemo, kar tudi zmanjša stroške.