Zeliščni čaj za boljšo prebavo

V nosečnosti pazljivo z nekaterimi zelišči

Category Zdravje

Nosečnost je čas, ki je nevaren tako za mater kot tudi za otroka, zato se je treba čim bolj izogibati hrani, ki lahko nevarnost še poveča. Prav tako pa je treba paziti tudi na nekatera zelišča in nekatera celo črtati iz seznama zeliščnih čajev. Sicer so zeliščni čaji v nosečnosti dovoljeni, kljub temu pa se raje izogibajte naslednjim zeliščem, ker nekateri povzročajo preveliko dejavnost maternice, spet druga lahko povzročajo komplikacije pri materi druga pri otroku.

Tako naj zeliščni čaji v nosečnosti ne vsebujejo brinovih jagod, žajblja, rmana, timijana, ginsenga, pegastega badlja, kamilice, sivke, rožmarina, aloe vera, angelike, pelina, kislice, sladkega korena, rabarbare, vinske rutice, češmina, krvavega mlečnika, majarona in origana. Kljub temu, da boste morda na nekaterih spletnih forumih našli še kakšno zelišče, ki se mu je bolje izogniti, pa so to bolj ugibanja in se je bolje zanesti na dejstva, ker na teh forumih velikokrat tudi kakšno zelišče povsem po nesreči izpustijo.

Zato lahko rečemo, da so zeliščni čaji tudi v času nosečnosti povsem dovoljeni in ni nič narobe, če se jih uživa in ni treba kar na splošno reči, da zeliščni čaji v tem času niso dovoljeni. Bolj je treba paziti na imunski sistem, h krepitvi katerega pomagajo tudi zeliščni čaji, ki so seveda mnogo bolj primerni kot pa zdravila in druga sintetično narejena prehranska dopolnila, pa naj si bodo še tako zelo primerna in narejena ravno za nosečnice. Še vseeno so umetna in zakaj bi uživali nekaj, kar je narejeno iz naravnih sestavin in je sedaj sintetično, če pa lahko uživate naravno.