Za kaj vse se lahko uporablja kokosovo olje?

Category Zdravje

kokosovo-oljeČe je katero naravno pridelano olje tako zelo zdravilno in široko uporabno kot je kokosovo olje, potem boste to morali tudi dokazati. Dejansko lahko rečemo, da pravzaprav ne obstaja nobeno drugo olje, ki bi imelo vse značilnosti kot kokosovo olje, saj je na primer olivno olje tudi zdravilno, vendar pa ga ne moremo uporabljati za čisto vse namene. Si ga predstavljate v slaščicah? Po vsej verjetnosti ne, saj ima nek svoj okus po olivah, ki se nikakor ne morejo povezati s sladkorjem in vsemi dobrotami v piškotih ali pa torti in ostalih pecivih. In prav zato lahko trdimo, da je le kokosovo olje tisto, ki se uporablja v največ primerih in je tudi široko uporabno, hkrati pa izjemno zdravilno in pomaga pri praktično vseh težavah.

 

Kokosovo olje lahko uporabljamo povsod, le pri hladnih solatah ga raje izpustite

Razlog, da je pri hladnih solatah bolje uporabiti na primer olivno olje, je v tem, da je kokosovo olje pod temperaturo 24 °C maslo, ki se ga lahko uporablja tudi kot takega, vendar pa ga je v solati jasno nemogoče uporabiti, saj toplega ni prav dobro preliti čez solato, saj vemo, kaj se zgodi s solato. Tudi če imate radi cvrtje, se ga nikar ne bojte uporabiti za pripravo jedi, saj kokosovo olje ne bo postalo zdravju škodljivo, temveč boste bolj koristili telesu kot pa mu škodovali.

Imate radi slaščice in ste našli nadomestek tudi za sladkor, moko in ostale sestavine, pa ste na maščobe pozabili? Nikakor ne uporabite masla ali margarine, uporabite le kokosovo olje, saj je obstojno tudi na tako zelo visokih temperaturah. Ne samo, da je zdravo, prav gotovo bo slaščici dodal še tisto piko na i, ki ste jo pri doma narejeni slaščici vedno pogrešali. Kljub temu, da kokosovo olje nima nekega značilnega okusa, če ste zelo pozorni, ga boste malenkost začutili, pa je v kombinaciji z ostalimi sestavinami kokosovo olje perfektno.