coris

Za smučanje v tujini je dodatno zavarovanje za tujino nujno

Category Zdravje

Radi smučate in ste se naveličali slovenskih smučišč in iščete dobre proge v tujini? Pa ste pomislili na to, da pa je smučanje šport, v katerem je veliko poškodb, poškodbe pa praviloma niso samo kakšni lažji zvini, temveč so praviloma bolj zlomi in hude poškodbe medenice in pa kolen? Nikakor ne računajte, da vam bo modra kartica vse krila. Pravzaprav je ravno za takšne poškodbe najbolj nujna, računate pa lahko na to, da vam bo krila morda 10 % vseh stroškov, ki nastanejo. Če nimate sklenjeno dodatno zavarovanje za tujino, ki krije vse stroške, pozabite na to, da se lahko vaš dopust konča s predvidenimi stroški, ki so že tako ali tako visoki, računajte raje na res ogromne stroške.

 

Modra kartica vam krije nekaj stroškov, dodatno zavarovanje za tujino krije vse, zdravniško pomoč pa dobite tudi v primeru, da zavarovanja sploh nimate sklenjenega. Je torej sploh kakšen smisel modre kartice?

Zavod za zdravstveno zavarovanje RS pri nas vedno svetuje, da pred odhodom v tujino vedno naročimo modro kartico zdravstvenega zavarovanja v tujini. Nikjer pa izrecno ne poudari, da ta kartica ne krije vseh stroškov, kot jih krije pri nas. Pravzaprav nikjer izrecno ne navaja, da je krit le majhen del stroškov. Lahko torej rečemo, da ZZZS zavaja? Pravzaprav bi lahko rekli, ampak ker je krit nek del stroškov, tega ravno ne moremo reči, bi bilo pa veliko bolj prav, da je jasno navedeno, kaj krije.

Zato je pravzaprav še najbolj smiselno, da se sklene samo dodatno zavarovanje za tujino, modre kartice pa sploh ne, saj boste tako 100 % prepričani, da ne boste imeli nekih dodatnih stroškov, zanašali pa se boste povsem nevede na to, da imate urejeno dodatno zavarovanje za tujino, pa ga sploh nimate. Če pa se vam zdi, da dodatno zavarovanje za tujino stane preveč, pa raje ne pomislite, koliko denarja boste odšteli v primeru, da pride do nesreče, dodatno zavarovanje za tujino pa niste sklenili.