registracija-delovnega-casa

Ali evidenca delovnega časa vpliva tudi na obračun plač?

Category Delo

Ste se kdaj vprašali, ali evidenca delovnega časa vpliva tudi na obračun plač? Če ste se, potem boste tukaj našli odgovor ravno na to vprašanje. Kratek odgovor na to vprašanje pa je da, saj evidenca delovnega časa in obračun plač nekako gresta z roko v roki. Na primer. Recimo, da delujemo po starem sistemu in računovodja pride na delo in ni najbolj zbran tisti dan, ko se dela obračun plač. Lahko zagotovimo, da ne bo napravil nobene napake? Verjetno da ne. Pa s tem ni nič narobe, vsi smo ljudje. Ampak, kaj pa lahko mi kot podjetnik naredimo za to, da izboljšamo ta problem? Najboljši odgovor na to vprašanje je to, da vpeljemo avtomatiziran sistem in s tem zmanjšamo ali pa celo čisto preprečimo, da bi do takih napak prišlo.


Tehnologija in evidenca delovnega časa izboljšujeta obračune plač!

Kako pa torej delujejo tovrstni sistemi in kako z njimi koristimo vse možne prednosti, ki so nam ponujene? Kot vemo, je evidenca delovnega časa tista, ki diktira, kakšna bo plača vsakega zaposlenega v določenem podjetju. In če je potem takem evidenca delovnega mesta tista glavna stvar, ki odloča kam gredo zaslužki, potem mora biti naš primarni fokus ravno na tem, da bo evidenca delovnega časa opravljena točno.

S sodobnimi sistemi pa to zagotovimo zelo enostavno, saj vsak zaposleni enostavno ali vtipka svojo šifro, uporabi kartico ali pa mobilno napravo, da se zabeleži evidenca delovnega časa na delovnem mestu. Kar pa vas kot podjetnika morda še bolj zanima, pa je to, da s tem, ko zaposleni zabeleži svoje podatke prihoda in/ali odhoda, programska oprema avtomatsko posreduje vse te podatke računovodskim programom, v katere se vpišejo vsi podatki potrebni za natančen obračun plač. Če pa vas zanima še kaj več o tem, kako delujeta skupaj evidenca delovnega časa računovodski programi za obračun plač, pa si lahko te podrobnosti preberete na: http://www.spica.si/resitve/registracija-delovnega-casa/obracun-plac.