kreditshop

Zastavljalnica posodi denar v zameno za vaše zlato

Imate doma investicijsko zlato? Vsekakor pametna naložba, saj zlato ne izgublja svoje vrednosti in na dolgi rok je to vsekakor zelo pametna naložba, še posebej pa tudi za takrat, ko se morda znajdete v finančni situaciji, iz katere ne vidite kratkoročne rešitve in potrebujete denar samo za kratek čas. posojilo je v takem primeru veliko slabša varianta kot pa zastavljalnica, saj se posojilo naredi za daljše časovno obdobje, kar pomeni, da se popolnoma nepotrebno plačajo tudi višje obresti. Zastavljalnica pa posodi denar v zameno za vaše zlato za toliko časa, kot si to želite.

Ni pa vsaka zastavljalnica dobra rešitev za posojilo, zato izberite pravo

Zastavljalnic je pri nas veliko, večinoma kar vsaka omogoča tudi zastavo zlata, vendar pa je žalostno to, da ni vsaka takšna, ki investicijsko zlato oceni po višji vrednosti od lomljenega zlata. Zato je vseeno treba paziti to, katera zastavljalnica bo ocenila vrednost zlata, ki ste ga varčevali za krizne čase. In ravno to je tudi velika prednost zlata, saj ga zastavljalnica vzame na izposojo, vi ga nazaj odkupite in tako na enostaven način premostite finančno krizo in lahko varčujete naprej.

Je pa tako, da pa vsaka zastavljalnica odkupuje lomljeno zlato in če je zastavljalnica registrirana, potem  ni bojazni, da vam vašega zlata ne bi vrnili. Za pričakovati je edino to, da je vrednost na gram nižja in da se posebej ocenjuje tudi vrednost kamnov, tako da lahko že za zelo majhen kos nakita prejmete tudi visoko vrednost posojenega denarja. Vse je torej odvisno od tega, kako vreden predmet nesete v zastavljalnica in v odvisnosti od te vrednosti, bo zastavljalnica potem tudi posodila gotovino. Vsekakor pa se zavedajte, da zastavljalnica ni odkupovalnica, torej je treba denar tudi vrniti, nikakor pa si ne privoščite, da zastavljalnici ne bi vrnili denarja, saj sama vrednost zastavljenega predmeta sicer pokriva vse stroške, vendar pa zastavljalnica vseeno vedno zahteva vračilo gotovine.