Škorjanc - Logo

Zdrava ustna votlina za lep nasmeh

Category Zdravje

Zaradi raznoraznih poškodb ustne votline ali bolezni, se lahko soočamo z boleznimi zob. Tudi s takimi, zaradi katerih lahko ostanemo brez kakšnega zoba. Rešitev, ki nam v takšnih primerih pomaga, so gotovo zobni implantati. Prav vsak človek je lahko zaradi manjkajočih zob nesrečen. Zobje nam poleg lepega nasmeha in lažje komunikacije z ljudmi zaradi samozavesti, omogočajo tudi govor in neovirano hranjenje. Če pa pogledamo praktično, zobni nadomestki ne nadomestijo le zoba, ampak prav njegovo korenino. Zagotavljajo trdno osnovo znotraj dlesni, namesto korenine, na katere potem fiksiramo umeten zob.

Dolgotrajna uporaba zobnih implantatov

Implantati (www.zobozdravstvo-skorjanc.com) so primerni za skoraj vsakogar, ki zaradi različnih težav, izgubi korenino zoba. V veliki večini primerov je namestitev zobnih implantatov izredno uspešna. Pacienti lahko imajo zobne vsadke tudi do konca življenja. Seveda to velja ob ustrezni ustni higieni, rednemu obiskovanju zobozdravnika in splošni skrbi za zdravje. Pri ljudeh s kroničnimi zdravstvenimi težavami, na primer pri sladkorni bolezni, je potrebno biti še posebej previden. Potreben je individualni posvet z zobozdravnikom ali oralnim kirurgom in še posebej natančno spremljanje stanja po operaciji. Tako velja tudi pri dolgotrajnih kadilcih ali pri ljudeh s kakšnimi srčno-žilnimi motnjami.

Cena in kvaliteta materialov

Cena zobnih implantatov je zelo različna in se giba nekje od 500 evrov dalje, odvisno tudi od kvalitete materialov, za katere se odločimo. Pri implantatih pa je pomembna tudi njihova barva, saj je izjemno važno, da se ujema z odtenkom barve ostalih zob. Na ta način preprečimo, da bi kdo opazil »umeten« zob.

Napredek tehnologija za dobro ljudi

Veseli smo lahko, da je tehnologija že toliko napredovala in si ljudje lahko z njeno pomočjo omogočijo lep nasmeh. A ne le nasmeh, nasploh normalno življenje, saj so zobje ključnega pomena pri sporazumevanju in hranjenju. Zelo pomembno vlogo pa imajo tudi pri samozavesti. Tudi cenovno so zobni implantati dostopnejši kot so bili pred leti. Pomembno je le, da izberemo pravega strokovnjaka, z njim sodelujemo in mu zaupamo. Med nami je veliko ljudi z zobnimi implantati, a prav zaradi kvalitete in diskretnosti materialov, je to skoraj nemogoče opaziti.