Dražba za stanovanje v Ljubljani

Kaj moramo vedeti, preden se udeležimo javne dražbe?

Category Nepremičnine

Zakaj moramo sploh vedeti, kaj nas čaka? Vsak si želi cenejšega stanovanja ali hiše, morda avtomobila. Prav zato se vse več ljudi udeležuje dražb, kjer dobijo takšne priložnosti.  A pred udeležbo se je nujno pozanimati o vseh pravilih in pogojih javne dražbe, saj lahko v nasprotnem primeru ostanete brez denarja ali ceno bivališča. Možne so tudi najrazličnejše druge težave, kot je denimo kazenska ovadba, ki si je ne želi prav nihče. Potrebno je torej poznati vse zakone o izvršbah ter pravila draženja, da do takšnih težav ne pride.

Pred udeležbo se torej nujno pozanimajte o objavi javnih dražb. Vse podatke o dolžniku, ki željeni predmet prodaja, pa lahko najdete na sodni deski ali pa kar na spletni strani sodišča. Prav tako vse podatke o dolžnikovem imenu, bivališču, namenu prodaje lahko najdete tudi na AJPES-u. Če vseh podatkov ne najdete na spletu, lahko še vedno uporabite zemljiško knjigo, ki pa je že prav tako dostopna na spletu. Dober vir je tudi Google maps in njegovi ostali pripomoči, kjer si lahko pomagate z lažjo predstavo o lokaciji samega stanovanja ali hiše.

Seveda pa je odvisno od vas, kako boste vse te informacije uporabili. Če se namreč resnično zanimate za nakup nekega predmeta, se boste morali pozanimati tudi o vseh obveznostih in pogojih, ki vas čakajo ob udeležbi javne dražbe. Ne pozabite torej dobro pregledati kdaj in kje bo potekala dražba, prav tako preveriti vse podatke, kot so njen dražitelj in izklicna cena. Preberite si tudi vse zakone, da vas prav nobena stvar nebo presenetila in nebo prišlo do krivice. Udeleževanje dražb je dobra priložnost, le si želite neko premičnino ali nepremičnino po ugodnejši ceni, a ne pozabite da s tem pridejo tudi določene obveznosti in pogoji, ki jih morate izpolniti pred udeležbo le-te.