Kako za izpit za viličarja cena vpliva na varnost?

Category Storitve

viličarMorda se zdi smešno, da bi za nekaj takega kot je viličar potrebovali izpit. Ampak, polagamo vam na srce, da se prepogosto dogaja, ko se uporabe strojnih aparatov, kot je tale ljudje poslužujejo brez kakršnega koli znanja. Ne bodimo eni izmed teh ljudi in naj za izpit za viličarja cena ne postane ovira. Iz takih razlogov so namenjeni programi, kot je Projekt varnost izpit za viličarja cena le-tega pa vsekakor ni previsoka, saj lahko za dobrih 100 € rešimo življenja sebi in mnogim drugim sodelavcem. Nič ni narobe, če se malce bolj potrudimo in smo previdni pri svojem delu, nikar ne bodimo preveč korajžni in nikar ne podcenjujmo strojnih aparatov, sploh pa ne viličarjev.

Za sam Projekt varnost izpit za viličarja cena ostaja nizka, kaj pa je poanta celotnega projekta?

Kot smo že povedali, je za izpit za viličarja cena primerna za vsakogar, ki namerava ali bo potreboval za opravljanje svojega dela v službi upravljati s tem vozilom. Za vse, ki živimo v Ljubljani ali okolici 30 km bo za izpit za viličarja cena znašala le okrog sto evrov, če pa živimo dlje, pa bomo za stroške prevoza podjetja, ki se s tem ukvarja, morali plačati sami,  kar se pa zdi pošteno, če pomislimo, da se izvajanje izpitov dela in prilagaja na točno določeno delovno mesto. In ravno to je tisto, kar je celotna poanta tega projekta.

Torej, da se ni potrebno delavcem voziti v drug kraj, kjer bi na nekem parkirišču morda vozili viličarja kot nekakšen avto sem ter tja, ampak da se sam izpit izvede na točno določenem delavnem mestu, kajti le tako lahko zares zagotovimo, da vsak izmed nas točno ve, kako delati z viličarjem v našem delovnem okolju. Kajti varnost in konec koncev tudi nevarnosti, katere se lahko zgodijo, so različne glede na sam objekt, v katerem se bo viličar uporabljal. Seveda so si taka mesta med seboj zelo podobna, ampak kljub temu pa se vedno najdejo nova zapletanja, pri katerih je potrebno biti pozoren.