Kanalizacijski sistem

Izdelava kanalizacij in vodovoda

Category Storitve

Namestitev kanalizacije in vodovoda so prve namestitve, ki jih moramo opraviti preden začnemo z samo gradnjo. Dobro izdelan načrt s pomočjo projektanta nam bo omogočil, da bosta naš vodovodni sistem in groznica delovala učinkovito ter brez zapletov. Pravilna namestitev vseh cevi bo izničila šumenje ter druge nevšečnosti, ki se nam lahko pripetijo pri zgodnjih fazah vsakega projekta. V tem kratkem članku si poglejmo si kaj vse nam lahko nudi kanalizacijski sistem Maribor.

Pravilna namestitev kanalizacije

Izdelava cevovoda kanalizacije se načrtuje še pred gradnjo objekta. Tukaj moramo paziti na pravilen razpored cevi, ki morajo imeti določeno mero padca za pravilno odtekanje odpadne vode. Najlažje je seveda, če tak projekt opravimo pred novogradnjo, saj so kasnejše inštalacije lahko precej dražje. Temu je tako zaradi obsežnejšega dela, ki je potrebno, da v že izdelani hiši, stanovanju ali poslovnem objektu namestimo vse potrebne cevi.

Ukrepi, ki jih moramo upoštevati za neslišno in brez težavno delovanje cevi:

  • Namestitev cevi mora biti ustrezno zasnovana in brez nepotrebnih sprememb smeri, saj te upočasnjujejo odtok vode in lahko pripomorejo k nabiranju oblog.
  • Pravilno nameščene cevi na močne zidove je ključno, če želimo dolgo-obstojno inštalacijo, ki bo učinkovita in zanesljiva
  • Cevi naj bodo nameščene na nosilce s posebnim blažilnikom vibracij, ki bo varoval vse komponente pred nastankom škode.
  • Pravilen izolacijski material za cevi, ki je lahek in elastičen bo omogočil hitrejše popravilo v primeru težav in varoval cevi pred zunanjimi elementi.

Vodovodna napeljavaVodovod in napeljava

Voda je poleg ogrevanja najbolj pomemben element v katerikoli hiši. Uporabljamo jo za pranje hrane, osebno higieno, zalivanje rastlin ter čiščenje. Vse to zahtevna čisto, kakovostno vodo, ki mora biti dostopna kadarkoli jo potrebujemo. Za tem stojo dobro izdelan vodovodni sistem, ki prenaša vodo po hiši. Kanalizacijski sistemi Maribor nam napeljejo vodo vertikalno ali horizontalno od sanitarnih prostorov do kuhinje ali pralnice. To pomeni, da mora voda prepotovati krajše razdalje, kar pripomore k ekonomičnosti porabe.

Izbira materialov cevi

Preverjene in kakovostne znamke cevi nam varujejo naše aparate ter zdravje, saj so narejene iz snovi, ki so vzdržljive in človeku prijazne. Včasih so bile cevi narejene iz kovin, kot je baker in svinec. Danes se pretežno uporablja plastika, ki ima mnoge prednosti pred kovinskimi cevmi, kot so:

  • Dolga življenjska doba
  • Korozija na njih nima vpliva
  • Tišje delovanje
  • Odporne na usedline
  • Lahko prenašajo visoke temperature
  • Se lahko brez-težavno nadomestijo v primeru okvare

V vsakem primeru se pred novogradnjo ali prenovo posvetujemo s strokovnjakom. Izbira cevi ter dobro izdelan načrt bo varoval naše zdravje, zdravje naših ljubljenčkov kot tudi aparatov v naši hiši.