Cilji 2018

Motivacija pomembno vpliva tudi na kakovost našega življenja

Category Šport

V življenju je izjemnega pomena, da smo srečni in da smo s seboj ter svojim okoljem tudi zadovoljni. Če tega ni, potem je naše življenje lahko polno stresa, nepotrebnih skrbi, kar pa zelo pogosto vpliva tudi na naše zdravje. V veliki meri je to odvisno tudi od dejavnika, ki ga imenujemo motivacija. Ljudje, ki imajo pozitivni pogled na svet, so dokazano veliko bolj srečni ter tudi zadovoljni s svojim življenjem, posledično tudi veliko bolj uspešni v privatnem in tudi službenem življenju.

Motivacija za delo

Zagotovo je najbolj pomembno tudi to, da imamo pravo mero motivacije, ki jo potrebujemo za svoje delo. Pa če je to delo, ki ga opravljamo v službi ali doma. Običajno je pozitivno razmišljanje v največji meri odvisna tudi od ljudi, ki nas obdajajo in od nagrad oziroma plačila, ki ga prejemamo za svoje delo. Pogosto se dogaja, da ravno tega nimamo, zato je naša motivacija izjemno slaba, posledično pa še marsikaj drugega, s čimer je povezano naše vsakdanje življenje.

Kako lahko najlažje dosežemo višji nivo motivacije?

Včasih se zavedamo, da doma ali na delovnem mestu in v življenju na sploh ne bomo mogli spremeniti določenih dejstev, ki vplivajo tudi na našo motiviranost za delo in doseganje ciljev. Motivacija bo morda veliko boljša, če se bomo pričeli ukvarjati s kako posebno športno aktivnostjo, ki nam je ljuba. Poleg tega se bomo tudi bolj redno in zdravo prehranjevali. Dokazano je namreč, da je pozitivni pogled na svet in probleme, za naše življenje v veliki meri odvisna tudi od teh dveh dejavnikov.

Kaj pa, če si sami ne moremo pomagati?

V primeru, da smo na področju svoje motivacije povsem nemočni, se je dobro obrniti na strokovnjake, ki nam bodo lahko v zelo kratkem času pomagali vrniti veliko mero motivacije.

Motivacija je torej pomemben dejavnik, ki zelo vpliva na naše razpoloženje in na kakovost življenja. Ker smo včasih povsem nemočni, se v takih primernih obračamo na strokovnjake, ki vedo, kako se nam lahko motivacija povrne v zelo kratkem času.

Več napotkov, kako povečati motivacijo si lahko preberete na https://motiviran.si/.