Dražba za plišaste igrače

Najdeni predmeti tudi na dražbah?

Category Storitve

Mnogo ljudi je vedelo, da se najdeni predmeti, vse od koles pa do motorjev prodajajo na dražbah po ugodnih cenah in so se zato udeleževali tovrstnih dražb. A to že od konca leta 2017 se s tem ne ukvarja več policija ampak FURS. Tam pojasnjujejo, da so postopki sedaj še enostavnejši, ker se vse stvari urejajo na samem prizorišči draženja. Na teh dražbah bodo še naprej zbrani predmeti, ki so prineseni na policijo, lastnik pa se ne sme javiti vsaj eno leto od najdbe predmeta. Takrat to postane predmet prodaje in ga lahko po zelo ugodnih cenah kupite tudi vi.

Kaj vse pa so denimo predmeti takšnih vrste prodaj? Dražba lahko prodaja vse od koles – tako ženskih, otroških kot moških, otroških vozičkov, slušalk, celo motornih koles in podobnih predmetov. Vse to se lahko kupuje po zelo ugodnih cenah, že pred udeležbo, kjer morate izkazati tudi svojo identiteto z osebno in se registrirati, pa lahko slike in opise teh predmetov zasledite na spletnih straneh FURS-a, ki sedaj z njimi upravlja.

Seveda pa dražba ni samo prodaja rabljenih in najdenih predmetov, na njej najdete tudi mnogo nepremičnin in tudi novogradenj po zelo ugodnih tudi polovičnih cenah. Včasih pridejo na dražbe zaradi rubeža, spet drugih se pač želijo prodati čim prej. Ne glede na to, kaj in kako pa boste kupovali na dražbah, se pred tem o tem dobro podučite in nikar ne hodite brez najmanjše zamisli o tem, kakšne dolžnosti imate kot kupec in kakšne kot prodajalec. Mnogokrat namreč prihaja tudi do izgub denarja, ki so ga ljudje vložili kot predplačilo in do slabe volje, ko je na koncu nepremičnino kupil nekdo drug. Zavedati se morate, da z kakršnim koli plačilom odgovarjate sami in da po tem ni poti nazaj. Seveda pa vse ni tako negativno – z pravim pravnim svetovalcem boste zagotovo opravili pameten in nizkocenoven nakup.