Kakšne vrsta kozmetika je najbolj naravna?

Category Storitve

Še pred kakšnimi desetimi leti se o naravni kozmetiki ni govorilo, oziroma so o tem govorili le strokovnjaki, prav tako pa tudi o tem, kako pomembno je, kaj dajemo svoji koži, da bo dihala. Ljudje se takrat temu še niso toliko posvečali in so prav tako v večini bili mnenja, da je vse skupaj pretiravanje. Šele pred nekje 5 leti smo pri nas dobili prve dve ali tri organske kozmetike, ki smo jo lahko kupovali le v določenih poslovalnicah, velik prelom pa so predstavljali tudi izdelki, ki niso bili testirani na živalih.

Do danes je izdelkov, ki so certificirano naravni že ogromno, ampak še vedno pri nekaterih obstaja vprašanje, koliko naravnega se v resnici skriva v nekaterih kozmetičnih linijah. Zakaj pa je tako pomembno, da uporabljamo čim bolj eko kozmetiko? Predvsem zaradi skrbi za vašo kožo, ki je izjemno velik organ in mu morate posvetiti veliko pozornosti in nege. Naravno je dobro tudi iz razloga, ker koži pomaga naravno obnavljanje in je ne pusti težke, ampak jo nahrani ter vzpodbudi  njena naravna olja.  Prav tako je velikega pomena kako skrbite za svojo kožo, ker se ta iz dneva v dan stara, in je pomembno, da ji posvečate pozornost in negujete z milimi in organskimi izdelki, ki ji ne bodo škodovali na daljši rok.

Izdelki, ki jih uporabljate za nego kožo imajo torej velik pomen, in zaenkrat so v prodaji večinoma po specializiranih trgovinah in drogerijah, svoje poti še niso razširile dlje, denimo na dražbe. To bi morda lahko predstavljajo dobro poslovno priložnost, saj dražbe danes prodajajo že mnogo izdelkov in stvari, ki jih ljudje tudi dejansko kupujejo. Tudi antične slike in predmete, ki imajo večjo vrednost, prav tako pa bi lahko vključili še kozmetične, ki so prav tako lahko visokih cen in bi se tam tržili ceneje. Možnosti je veliko, pomembno pa je, da ostajajte pri svoji koži naravni in jo negujete vsakodnevno.