Tajska masa_a

Masaže proti stresu

Category Storitve

Nekatere masaže so proti stresu še posebej učinkovite, druge pač ne toliko. Razlike so med posameznimi masažnimi tehnikami lahko precej velike, zato je pomembno, da se odločimo za pravi tretma. Antistres masaža je lahko zelo učinkovita, če najdemo učinkovit tretma in dobrega izvajalca – ni pa splošnega soglasja o tem, katere tehnike točno pridejo v poštev za masažo proti stresu. Posledično je možno v ta namen pri različnih ponudnikih izbrati različne tretmaje, ki se izkažejo za bolj ali manj učinkovite.

Tajska masaža

Tajske masažne tehnike so zelo priljubljene in jih lahko koristimo v različnih masažnih salonih, tudi kakšnih manjših, ki sicer nimajo posebej široke ponudbe. Gre namreč za zelo vsestransko masažo, ki se dobro obnese tudi pri odpravljanju posledic vsakdanjega stresa.

Tajska masaža se pogosto izvaja prav proti stresu, nenazadnje so te tehnike pogosto vključene v posebej oblikovane protistresne tretmaje. Tehnike so precej prilagodljive in se lahko uporabijo za doseganje različnih ciljev, prav tako je možno sam tretma v veliki meri prilagoditi temu namenu. Obstajajo na primer delne masaže ali pa tretmaji, ki zajemajo celo telo. V vsakem primeru je lahko tajska masaža zelo dobra izbira za tiste, ki se želijo z masažo postaviti v bran utrujenosti, bolečinam in drugim posledicam stalne obremenjenosti.

Druge masaže

Lahko pa je antistres masaža sestavljena iz drugih tehnik. Tudi klasične masažne tehnike so lahko povsem učinkovite za odpravljanje raznih posledic vsakdanjega stresa, saj se nenazadnje izvajajo prav za sproščanje telesa in duha. Ni nujno, da bo proti stresu dobro delovala le posebna antistres masaža – takšnih tretmajev ne ponuja vsak masažni salon, gotovo pa lahko v vsaki ponudbi najdemo zelo sproščujoče in učinkovite tretmaje.

Na voljo imamo zelo pestro zbirko masažnih tehnik. Poleg klasičnih masaž na primer še refleksne masaže, ki so pogosto del antistresnih tretmajev. V končni fazi je učinek odvisen od različnih dejavnikov, ne le od same tehnike.