toplotna črpčalka zemlja voda

Kje se toplotna črpalka zemlja voda lahko sploh kupi?

Category Ogrevanje

Vsem tistim, ki se sprašujete, kje se toplotna črpalka zemlja voda sploh lahko kupi, bomo v temle članku povedali prav to. Seveda pa to ne pomeni, da je toplotna črpalka zemlja voda na voljo le tukaj, je pa vsekakor to dober začetek. Ker pa imajo stranke o toplotnih črpalkah vedno tudi vprašanja glede cen, pa si bomo pogledali odgovor tudi na to vprašanje.

Povedati pa moramo, da je toplotna črpalka zemlja voda ena izmed tistih načinov ogrevanja, ki zahtevajo izjemno dobre pogoje. Namreč, toplotna črpalka zemlja voda uporablja v zemlji zadržano energijo sonca in če le-te ni veliko skozi leto, je morda boljše izbrati drug način ogrevanja. No, vse možne rešitve pa nam nudijo tudi pri podjetju Inštalacije Štrus, kjer nam bodo znali tudi odlično svetovati.

Kje se toplotna črpalka zemlja voda kupi in kolikšna je njena cena?

Kot smo že povedali, nam Inštalacije Štrus nudijo tudi nekaj takega, kot je toplotna črpalka zemlja voda ali pa konec koncev katerikoli drug ogrevalni sistem, ki bi si ga želeli imeti. Razlog, zakaj poudarjamo o drugih ogrevalnih sistemih, pa je ta, ker toplotna črpalka zemlja voda ni vedno najboljša izbira za vsakogar. Namreč, pogoji, ki jih zahteva taka toplotna črpalka, so zelo specifični. To pa zato, ker toplotna črpalka zemlja voda uporablja energijo, ki jo zemlja hrani globoko v sebi. Če torej te globine ni oziroma sonce ne prodira globoko v zemljo, bodo rezultati ogrevanja nezadovoljivi in nima smisla, da se taka toplotna črpalka sploh vgrajuje.

Prav tako pa je toplotna črpalka zemlja voda primerna za manjše hiše in ne za tiste, ki so žejne toplote. No, zdaj pa še nekaj o ceni. Razlog, zakaj se cena težje določi je, ker je le-ta odvisna od načina vgradnje toplotne črpalke in tudi od izbrane naprave. Zato pa se je najboljše posvetovati s strokovnjaki, ki nam bodo znali svetovati, katera toplotna črpalka bi bila za naš primer najboljša. Potem pa samo še izberemo napravo in že imamo ceno. Je pa cena lahko bistveno nižja, če kupec izkoristi tudi subvencijo EKO sklada.