Posteljica za dojenčka naj ima mehke obrobe

Category Uncategorized

ZibelkaČe se držimo pravila, da naj bo posteljica za dojenčka iz lesa, potem si je kar težko predstavljati, kako naj ima mehke obrobe. Les je trd, pa obrnimo kakor koli že hočemo. Obstajajo sicer trde in bolj mehke vrste lesa, vendar pa je za spanje ali za udarec čisto vsak trd. Ravno zato ko kupujete posteljico ali pa tudi če jo dobite, poskrbite za to, da se otrok v posteljici ne bo udaril ob kak rob ali letvico ali pa zaspal tako, da se z glavico tišči ob katero desko. To se še najbolj enostavno poskrbi tako, da se kupi mehke obrobe za v posteljico, ki se jih pravzaprav dobi povsod, kjer prodajajo otroško opremo, posteljica za dojenčka pa ima tudi vrhove prirejene za to, da se lahko te obrobe povsem enostavno naveže na rob na vrhu in tudi ob strani, da se jih fiksira in se otrok ne more igrati z njimi.

 

Posteljica za dojenčka ni nujno, da ima vsaka enako visok rob, zato ko kupujete obrobe, poglejte dimenzije

Kakšna posteljica za dojenčka ima lahko stranice zelo visoke, kakšna malo manj, kakšna pa ima tudi srednje visoke obrobe. Zato takrat, ko kupujete te mehke obrobe, kupite takšne, ki so idealne za vašo posteljico. Otroku nič kaj dosti ne pomaga, če so obrobe nameščene previsoko. Udari se lahko še vedno ali pa celo zaspi tako, da ima glavico čisto naslonjeno na stranico.

Vsekakor je torej najbolj smiselno, da so obrobe povsem do jogija in le tako lahko rečemo, da je posteljica za dojenčka varna. Če se bo otrok večkrat udaril ali se zbudil zaradi bolečin, ki mu jih povzroča posteljica za dojenčka oz. deščice, se nam kaj hitro lahko zgodi, da ne bo želel več spati sam v svoji postelji in bo posteljica za dojenčka bolj namenjena nabiranju prahu kot pa da bi služila svojemu namenu. Zato je vsekakor smiselno, da čim prej poskrbite za to, da se otroku ne bi nič zgodilo.